De specialist in Kaarten drukken van Nederland!

Meest verkochte
consumptiebonnen

Fullcolor Consumptiebon

Fullcolor Consumptiebon

Vanaf € 108,-

1

Consumptiebon Kleur

Consumptiebon Kleur

Vanaf € 107,-

2

Uitnodigingen maken

U heeft een reden voor een feestje? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk laten weten aan familie en vrienden. Een e-mailtje of sms is natuurlijk snel verstuurd, maar niet zo uitnodigend als een gedrukte uitnodiging. U kunt deze makkelijk zelf maken met online software van uw drukkerij, of op uw eigen computer met uw eigen programma’s. U kunt de uitnodigingen zelfs nog direct laten versturen naar uw gasten. Makkelijker kan bijna niet.

 

Zelf uitnodigingen maken

Het maken van een uitnodiging begint bij het ontwerp. Gaat u voor een standaardontwerp uit een collectie van de drukker, of wilt u een persoonlijke kaart? In het eerste geval levert u enkel de tekst aan, en de drukker doet de rest. Wilt u een eigen kaart maken, dan moet u rekening houden met de technische aanleverspecificaties van uw drukker. Zo moet u letten op het formaat, de gebruikte kleuren, de vouwlijnen, stanslijnen, preegvormen, afloop, snijmarges, etc. Uw drukker of vormgever kan u hierbij een handje helpen, of het werk uit handen nemen door de opmaak volledig van u over te nemen.

 

Afwerking

Zodra het ontwerp af is, nagekeken en goedgekeurd kan de uitnodiging gemaakt worden. U levert het PDF aan bij de drukker, of de drukker werkt met zijn eigen ontwerp. Aan de hand van het gekozen formaat en afwerkwijze gaat de drukker aan de slag. Zo kan een uitnodiging gevouwen worden, of ongevouwen geleverd worden. Enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukt, op dun of stevig papier gedrukt worden. U heeft de keuze uit verschillende papiersoorten, van wit en crème tot zilver en goudkleurig karton.  U kunt uw uitnodiging ook laten lamineren. Er wordt dan een flinterdunne laag kunststof aangebracht over het papier. Dit kan zowel in glans als mat en maakt te kaart spatwaterbestendig.

Wilt u echt een bijzonder uitnodiging maken, dan is het mogelijk de kaart te stansen, pregen en/of te voorzien van foliedruk. Bij het stansen wordt er een figuur uit het papier geperst, zo wordt de uitnodiging wat speelser en dynamischer dan een rechthoekige kaart. Pregen houdt in dat er een reliëf wordt aangebracht op de kaart. Zo kunt uw de afbeelding niet alleen zien, maar ook voelen! En een geweldige finishing touch geeft u door het toepassen van een goud- of zilverkleurige foliedruk. Let wel op, dit zijn de duurdere afwerkingsvormen. U dient dus rekening te houden met een meerprijs. Verstandig is het dan ook van te voren een prijs op te vragen bij uw drukker.

 

 

Versturen

U wilt uw uitnodigingen natuurlijk zo snel mogelijk op het juiste adres krijgen. U kunt er voor kiezen zelf de adressen te schrijven op de enveloppen. De enveloppen kunt u vaak al meekrijgen bij het plaatsen van de bestelling. Zo kunt u meteen gaan schrijven en zodra de kaarten klaar zijn kunnen ze ook meteen op de post. U kunt er echter ook voor kiezen om de uitnodigingen te laten personaliseren door de drukker. Dit kan zowel op de uitnodiging zelf als op de envelop. De drukker voorziet dan de uitnodigingen van adresgegevens. Zo hoeft u zelf niet meer te schrijven! Vaak kan uw drukker de kaarten ook voor u verzenden. Zo weet u zeker dat uw gasten meteen weten waar en wanneer zij welkom zijn!

 

Uitnodigingen maken