De specialist in Kaarten drukken van Nederland!

Meest verkochte
consumptiebonnen

Fullcolor Consumptiebon

Fullcolor Consumptiebon

Vanaf € 108,-

1

Consumptiebon Kleur

Consumptiebon Kleur

Vanaf € 107,-

2

Kaarten drukken

Een kaartje geeft een persoonlijk tintje aan iedere vorm van communicatie. Door een kaart te laten drukken kunt u iemand feliciteren, uitnodigen, geluk wensen of uw medeleven uiten. Door de persoonlijke aard van de kaart wilt u natuurlijk ook dat de kaart zo persoonlijk mogelijk is vormgegeven. Door uw eigen kaarten te drukken heeft u dit volledig in de hand.

 

Assortiment

Er bestaat een ruime diversiteit aan kaarten, onder andere  geboortekaartjes,  huwelijkskaarten, gelegenheidskaarten, ansichtkaarten en verhuiskaarten. U kunt een van de kaarten bestellen uit een standaardcollectie. Deze kaarten zijn al voorbedrukt en voorzien van een passend ontwerp. U laat de kaarten door uw drukker indrukken. Deze kaarten zijn vaak jaren in de collectie en dus verre van uniek.

 

Eigen ontwerp

Echt bijzonder wordt het pas als u uw eigen kaarten laat maken. Er is natuurlijk niets zo mooi als een persoonlijke boodschap. Bij het laten drukken van een eigen kaart komt wel het een en ander kijken. Zo dient u rekening te houden met het formaat. Deze is vaak afhankelijk van de beschikbare envelop. U wilt namelijk wel dat de kaart netjes in de envelop past. Verstandig is ook om na te gaan wat het gewicht van de kaart is in combinatie met de kaart. Als de kaart onder de 20 gram blijft, kunt u volstaan met 1 postzegel. Weegt u kaart tussen de 20 en de 50 gram, dan moeten er 2 postzegels worden opgeplakt.

 

Kaarten bestellen

Het is verstandig om uw kaarten  te bestellen bij een drukkerij. De verkoper heeft meestal een grafische achtergrond en kan u adviseren bij de keuze van uw kaart en het samenstellen van de tekst. Het is ook erg leuk als u een persoonlijke foto op de voorzijde van de kaart laat afdrukken; dit kan in zwart/wit, kleur, of  u kunt de kleur om laten zetten in bijvoorbeeld sepiatinten. Voor foto’s uit de oude tijd geeft dit een schitterend effect. Om de kaart een extra luxe uitstraling te geven kunt u de kaarten laten voorzien van een preeg, van zilver- of goudfolie. Als u een kaartje hebt uitgekozen waarbij een strikje of touwtje is bevestigd, dan is het gebruikelijk dat u dit zelf nog handmatig moet doen.

 

Drukproef

Alvorens de kaart definitief gedrukt gaat worden, wilt u natuurlijk wel weten wat het eindresultaat gaat worden. Thuis beschikt u wellicht niet over de juiste apparatuur, of uw heeft het ontwerpen uit handen gegeven aan de drukker of vormgever. Vraag dus alvorens u akkoord geeft een proefexemplaar aan. U kunt zo nog eventueel aanpassingen aanbrengen aan het ontwerp, mochten er nog kleine schoonheidsfoutjes in voorkomen. De drukker weet aan de hand van een drukproef ook meteen wat uw eisen zijn en kan daar op inspelen.

 

Papierkeuze

De kartonsoort kan voor een bijzondere uitstraling zorgen. Zo kunt u denken bij een zilveren bruiloft aan zilverkleurig parelmoerkarton en bij een gouden bruiloft aan een goudkleurige kaart.

Er bestaat ook een collectie van Oud Hollandse kaarten. Dit zijn kaarten waarbij het karton vervaardigd is uit lompen en daardoor voelt het wat zacht aan. U hebt de keuze uit wit en crème karton. De kaarten kunt u altijd makkelijk herkennen aan het scheprandje aan de zijkant. De kaarten hebben een klassieke uitstraling en zijn uitermate geschikt voor de chique aangelegenheden.

 

Kaarten drukken